Pomoc - Pretraga - Korisnici - Kalendar
Puna Verzija: Usviravanje!
nOOb club™ > Tech Zona > Hi-Fi, Video, Foto
Milcha
Kao sto je kod kola potrebna odredjena kilometraza ili vremenski period da pocnu da rade svojom punom parom, tako je potrebno i zvucnicima i komponentama da preguraju odredjeni broj sati rada (posle tog vremena, po pravilu trebalo bi da se primeti znatno lepsi i prijatniji zvuk).

Sta se desava u tom periodu vremena: svaka elektro-komponenta zahteva da se uskladi sa reperom po kome je i napravljena(etalonom),bilo da je u pitanju tranzistor,dioda ili možda i najvažnije filterski kondenzatori.U njima postoji elektrolit koji mora da bude pod naponom određeni broj sati,da bi hemija u njemu odradila posao.To obično traje oko 100-tinak sati rada pojačala,ali ne samo u leru,nego da se sluša sa promenljivom glasnoćom. Kod zvucnika se isto to desava sa namotajima, nalezu i rade u prostoru koji im odgovara, membrana omeksa i zbog toga dobija meksi i dublji zvuk a isto tako i u kutiji samoj se desava dosta promena sto se tice kretanja zvuka i sama postaje membrana za reprodukciju zvuka. Postoji i varijanta da se i kablovi moraju usvirati, ali niko nikad nije dokazao da je to istina i da stvarno ima neke razlike.

Znaci kad kupite nove komponente ili zvucnike nemoj te se razocarati zvukom na prvo susanje, nego se usviravajte sa komponentom, trebalo bi da primetite razliku!

I posle toga samo walkman.gif dok se sve ne istopi!
stoske
E ovo nisam znao.

Thnx.
Daison
koristan info notworthy.gif
sttevann
Svaki dan naucimo nesto novo.... notworthy.gif

A jel to vazi i za moje zvucnike za komp,neke sugave od 250din?
dontgetit.gif
stoske
QUOTE(sttevann @ 14.Jan.2008 15:51) *

dontgetit.gif

gathering.gif
souLshine
Milcha vidim razumesh se, da ne znash mozhda gde kod nas ima Sennheiser da se zavrshi? smile.gif Slushalice me zanimaju
colt
4Audio u Kneza Miloša 4 i Tehnomax i ona druga prodavnica kod Arene.
Milcha
Kasno sam video ali to je to.
Milcha
QUOTE(sttevann @ 14.Jan.2008 15:51) *

dontgetit.gif

Da specijalno je sa tim zvucncima od 250din, samo sto je kod njih malo drugacija varijanta , ako dograju 100sati rada presrecan si jer jos uvek rade. notworking.gif
dextz
. .. ..p'da, svaki iole iskusniji review audio komponente se radi "afterburn metodom" smile1.gif neki proizvodjachi HiFi opreme, Lynn npr, preporuchuju da se njihove komponente ne iskljuchuju sa elektro mrezhe, a za svoje komponente tvrde da svoj potencijal realizuju posle par meseci upotrebe...
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da vidite punu verziju sa više informacija, formata i slika klikni ovde.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.