Pomoc - Pretraga - Korisnici - Kalendar
Puna Verzija: Vakcina protiv gripa!?
nOOb club™ > Chat > Chat Zona
Dekstr
Sutra krece vakcinacija za sve gradjane drzave , interesuje me ko zeli ko ne , samo glasajte , anonimno je ako je to problem nekom D.gif

Ja sam poprilicno siguran da necu da se vakcinisem D.gif
A Vi?!
stoske
Nikako....
psaras
Ne. I ne poznajem nikog ko hoce...
merkuu
"Ljudi vakcinisite se, vakcina nije delotvorna" To je ono sto plasiraju mediji,tako da... ne pada mi na pamet...
kumeizgoretikesa
Beograd 11. 02. 2010

Press

Intervju, Đorđe Bajec, direktor Kliničkog centra Srbije
Bajec: Priča o svinjskom gripu je naduvana

Svinjski grip je kao i svaki drugi, a priča o njemu je prenaduvana na svetskom nivou. Krivca ne treba tražiti u Srbiji

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) dr Đorđe Bajec u intervjuu za Press kaže da je panika oko svinjskog gripa bila nepotrebna. Priču o ovoj zarazi su, prema Bajecovim rečima, naduvali svetski eksperti i zato ne treba tražiti krivca u Srbiji.

Kako se KCS izborio sa epidemijom novog virusa gripa?

- Ozbiljno smo se pripremili za epidemiju i spremno je dočekali. Opet, imali smo sreću da nije bila onakva kakvu smo očekivali.

Da li ste se vakcinisali protiv njega?

- Ne. Imao sam prirodnu imunizaciju. Preležao sam ga.

Da li je ovaj grip toliko opasan koliko se pričalo ili je cela ta priča prenaduvana?

- To je sve prenaduvano, ali na svetskom nivou. Ne treba tražiti krivca u Srbiji. Svinjski grip je kao i svaki drugi. Bolovao sam tri dana. Čak mi je prethodnih godina kada sam imao sezonski grip bilo objektivno teže.
Dekstr
Dosao i taj februar , kad su nas plasili da ce biti najzesce sto se tice gripa ... Ne bih da cackam mecku , ali realno tako su govorili . Prica o gripu se u potpunosti smirila , barem koliko ja pratim medije , skoro nisam video neki prilog u vezi toga ... Opet se vraca nama stari dobro MMF kao vest dana na nacionalnom dnevniku i svakom drugom ... Hm ... !? Da li su se "panicari" koji su primili vakcinu zajebali ?! Svim srcem se nadam da nisu ... Ali tako izgleda ...
psaras
Pa mozda se nisu zajebali u smislu da ce nesto da im se desi ali su se sigurno zajebali jer nisu ni morali da je prime i tako opravdaju bar deo kesha koji je ova drzava - poreski obveznici - mi isplatila znamo vec kome.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da vidite punu verziju sa više informacija, formata i slika klikni ovde.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.