Pomoc - Pretraga - Korisnici - Kalendar
Puna Verzija: SUBTITLE FILTERI
nOOb club™ > Info > F.A.Q.
stoske
SUBTITLE FILTERI-Tutorijal - instalacija i podesavanje

Subtitle filter je korisna alatka koja kad je instalirate omogucava automatsko startovanje prikazivanja titla cim pustite neki divx film iz bilo kog plejera.
Takodje moze biti koristan prilikom konvertovanja divx filma u dvd format. Ako imate instaliran neki subtitl filter program za konvertovanje ce prilikom konverzije automatski \"lepiti\" titl na vas buduci dvd film.
Postoji jedan uslov da bi filter radio a to je da se titl i film nalaze u istom folderu i da imaju iste nazive.Dakle ako pustate film sa CD-a a film i titl nisu u istom folderu ili nemaju jednake nazive - filter nece funkcionisati.
U tom slucaju jedino resenje je da iskopirate film i titl na hard disk u isti folder i da im promenite nazive da budu isti. Dakle ako na primer film ima naziv \"hari poter.avi\" , a titl \"poter_ser.sub\" - promenite naziv titla u \"hari poter.sub\".

Uglavnom se u vecini Codec Pack-ova nalaze doticni filteri, primer je K-Lite Codec Pack za koji mozete pronaci download link ovde:

CODE
http://www.noobclub.org/forum/index.php?showtopic=264

Naravno mozete download-ovati doticne i odvojeno.

FFDSHOW INSTALACIJA: -samo u slucaju posebnog file-a, dok se pri instalaciji codec pack-a automatski instalira, tako da mozete preskociti ovaj korak i preci na podesavanja.

Startujte fajl \"ffdshow.exe\" - OK - NEXT - I AGREE - NEXT - INSTALL - FINISH

PODESAVANJE:

START - PROGRAMS - FFDSHOW - CONFIGURATION
Otvorice vam se program za podesavanje. U levoj koloni pronadjite stavku \"subtitles\" i stiklirate je. Sada kliknite na stavku ispod sa nazivom \"font\".
U polju \"charset\" izaberite \"Easteurope\" cime cete omoguciti da se nasa slova (¨,¦,9Ç,°,9>) ispravno prikazuju.
Takodje ovde mozete podesiti velicinu slova (Size), boju (Color), koji ce se font koristiti i sl. Kad zavrsite sa podesavanjem kliknite na APPLY i OK.
Ako zelite da iskljucite ovaj filter dovoljno je da u programu za podesavanje odcekirate stavku \"subtitles\".


VOBSUB samo u slucaju posebnog file-a, dok se pri instalaciji codec pack-a automatski instalira, tako da mozete preskociti ovaj korak i preci na podesavanja.

INSTALACIJA:

Startujte fajl \"VobSub 2.23.exe\" - OK - NEXT - NEXT - INSTALL - CLOSE

PODESAVANJE:

START - PROGRAMS - VOBSUB - DIRECTVOBSUB CONFIGURE
Otvorice vam se program za podesavanje.
Kliknite na MAIN pa na dugme ispod natpisa \"Text Settings\" na kome pise naziv fonta (obicno na pocetku pise Arial).
Sada mozete podesavati vrstu, velicinu i boju slova.
Otvorite listu ispod natpisa \"Script\" i pronadjite \"Central European\" - ovo opet da biste omogucili ispravno prikazivanje nasih slova.
Kad zavrsite sa podesavanjem - OK.
U MAIN prozoru takodje mozete podesiti i poziciju na ekranu na kojoj ce se titl prikazivati.Stiklirajte polje \"Override placement\" i onda menjajte H-horizontalnu ili V - vertikalnu poziciju titla.Po default-u stoje pozicije H - 50
i V - 90 sto znaci da ce se titl prikazivati horizontalno od sredine , a vertikalno 90% udaljeno od vrha ekrana.
Ovaj filter se nakon instalacije automatski ukljucuje. Ako zelite mozete ga iskljuciti tako sto u prozoru za podesavanje kliknete na GENERAL i u polju loading umesto \"Load when needed\" izaberete \"Do not load\".

Napomene : koristite samo jedan filter - jer ako ukljucite oba - pojavljivace vam se dva paralelna titla prilikom pustanja filma.
max
ja vas molim pojasnjenje za podesavanje subtitla,koristim programcic DVD to DivX Cg 2000 najvise radi konvertovanja dvd u mpg 2 i povremeno u divX format, titl lepi automatski ali njegovo podesavanje je nemoguce iz ovog convertora u delu za titl on je video serbian titl 20 i prikazuje ga nejasno u boji sa sirokom obujmicom oko slova, takodje me zanima kako da zalepim titl na dvd film avatar koji je u potpunosti sinhronizovan probao sam i vob edit i ifoedit i txt sup na kraju kada treba titl zalepiti on jednostavno to ne uradi a prikazuje tokom rada da je sve odradjeno ne znam o cemu se radi mozda i ja negde gresim, hvala
stoske
Iskreno ne koristim te softvere pa ti ne mogu pomoci, mozda ce ti moderator Darije znati vise o toj temi.
darije
U vezi sa prvim pitanjem ti ne mogu baš pomoći osim da ti preporučim AutoGK. U vezi sa drugim pitanjem, tj ubacivanjem prevoda u DVD (ukoliko si to pitao) evo uputstva:
CODE
http://rs26.rapidshare.com/files/18912639/Ubacivanje_prevoda_na_DVD.rar

ili baci pogled na drugi način istog procesa:
CODE
http://forum.titlovi.com/dodavanje-prevoda-na-dvd-video-ts_t20291_n1.html
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da vidite punu verziju sa više informacija, formata i slika klikni ovde.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.